مرمت و ساماندهي بافت تاريخي اراک از ميدان ارگ آغاز شد

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) محسن علمدار؛ معاون ميراث فرهنگي استان مرکزي در اين باره گفت: محدوده بافت تاريخي اراک و ضوابط مربوط به آن نخستين‌بار در سال 1383 براساس بررسي‌هاي کارشناسي مفصل در کميسيون ماده پنج شهر اراک به تصويب رسيد.

وي افزود: اداره کل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي براساس رسالت سازماني خود در تعامل با شهرداري نظارت کامل بر اجراي قوانين و ضوابط محدوده بافت تاريخي داشته و امروز بافت تاريخي اراک از جمله بافت‌هاي تاريخي زنده کشور است که همچنان به حيات خود ادامه مي‌دهد.

علمدار گفت: با توجه به اهميت اين بافت تاريخي در همين راستا در سال 1387 سازمان ميراث فرهنگي، با همکاري شهرداري ارک در منزل تاريخي حسن پور اراک واقع در گذر سپهداري بازار اراک نسبت به تأسيس شهرداري بافت تاريخي اراک اقدام کرد که نقطه عطفي در حفظ و احيا اين محدوده تاريخي به شمار مي‌آيد.

به گفته وي؛ از آن تاريخ گام‌هاي مؤثري در اين زمينه برداشته شد؛ از جمله پروژه‌هاي مشترک اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و شهرداري بافت تاريخي که اواخر سال گذشته آغاز شد، مرمت سر در قديمي مدرسه سهام الملک بيات است که با شروع آن شاهد موجي از رضايت و خشنودي اهالي اين محدوده تاريخي بوديم.

علمدار در ادامه گفت: اين بناي تاريخي که در سال 1328 هجري قمري به عنوان سومين مدرسه با کوشش مرحوم مرتضي قليخان بيات ( سهام السلطان ) نماينده عراق در مجلس شوراي ملي تأسيس شد سالياني نيز به عنوان بلديه سلطان آباد مورد استفاده بود.

وي تصريح کرد: در حال حاضر اين مجموعه تاريخي با نظارت کارشناسان اداره کل ميراث فرهنگي مورد مرمت و باز سازي قرار گرفت و در ايام نوروز به عنوان نمايشگاه صنايع دستي و نيز دستاوردهاي شهرداري بافت تاريخي در معرض نمايش عموم قرارگرفت.

اين مقام مسئول در اداره کل ميراث‌فرهنگي استان مرکزي خاطرنشان کرد: براساس آمار به دست آمده 7000 نفر ازشهروندان و مسافران نوروزي از اين مجموعه بازديد کردند.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389012451